Banjaluka: Na međunarodnoj izložbi više od 800 pasa (FOTO)

Društvo

U Banjaluci je tokom vikenda održana državna i međunarodna izložba pasa svih rasa. U “Banjalučkom velesajmu” okupilo se više od hiljadu ljubitelja i vlasnika pasa koji su izlagali svoje ljubimce pred stručnim žirijem i posjetiocima.

Na ovom kinološkom spektaklu bilo je prijavljeno više od 800 pasa iz različitih evropskih država i 100 različitih rasa koje se rijetko mogu vidjeti kod nas. Najviše izlagača bilo je iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i iz Italije, Austrije, Mađarske, Rumunije i Bugarske.

– Eminentna sudijska imena koja smo doveli iz Ukrajine, Letonije, Estonije i Gruzije, glavni su razlog zbog kojeg su izlagači sa psima došli, jer su znali da će njihovi kućni ljubimci biti ocijenjeni na pravi način, kaže Siniša Danjko, direktor izložbe pasa.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić otvorio je izložbu ističući kinološku i turističku važnost ovog događaja.

– Danas je Banja Luka u znaku prijateljstva ljudi i pasa i postala je pravi kinološki centar. U grad je stiglo oko 800 pasa svih rasa i više od 1500 gostiju. Ovo je važna turistička aktivnost, imamo popunjene gotovo sve smještajne kapacitete. Mislim da su ovakve manifestacije izuzetno važne i da zaslužuju punu podršku, kazao je Talić.

Organizatori izložbe je kinološko društvo Dragan Stanković Banjaluka i Kinološki savez RS. Tokom dva dana održano je pet specijalizovanih izložbi pasa za rase rotvajler, kane korso, njemački bokser, engleski i francuski buldog i japanska i američka akita.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *