Stiže hladni talas: Temperatura pada ispod nule

Društvo

Narednih dana očekuje se snijeg i hladnije vrijeme, a temperatura će se spustiti i ispod nule, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Dežurni meteorolog Igor Kovačić kaže da se tokom noći očekuje obilna kiša na zapadu i jugozapadu, na jugu umjerena, a slaba na istoku.

“Tokom sutrašnjeg dana ostaje kišovito, a zona jačih padavina se premješta na centralni pojas, jug i sjeveroistok. Na istoku i dalje slabija i pljuskovita kiša”, rekao je Kovačić.

Prema njegovim riječima, očekuju se padavine od 10 do 20 litara po metru kvadratnom na krajnjem zapadu, na sjeveru od 30 do 40, na jugozapadu i jugu 40 do 60 litara po metru kvadratnom.

Najviša dnevna temperatura sutra će biti od pet od 11 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 18. marta, prije podne će biti oblačno sa slabim snijegom i povećanjem snježnog pokrivača u višim predjelima, mjestimično i u nižim na zapadu.

“Poslije podne se predviđa djelomično kidanje oblačnosti i prestanak padavina, ali će na zapadu, sjeverozapadu i istoku ostati oblačno sa mjestimično slabim snijegom”, kaže Kovačić.

Najviša dnevna temperatura biće od minus jedan do četiri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Oblačno sa snijegom biće i u ponedjeljak, 19. marta, kada se očekuje povećanje snježnog pokrivača.

Djelimičnog razvedravanja i prestanka padavina biće i prvog dana sedmice, ali će slab snijeg ostati na zapadu, sjeverozapadu i istoku.

Kovačić je naveo da će najviša dnevna temperatura biti od minus tri do dva, na jugu oko devet stepeni Celzijusovih.

Sunčani intervali očekuju se u utorak, 20. marta, i to poslije podne na sjeveru i jugu, a u centralnom planinskom pojasu ostaje oblačno sa slabim povremenim snijegom.

“Prema večeri suvo u svim predjelima sa daljim smanjenjem oblačnosti”, rekao je Kovačić.

On je dodao da će najviša dnevna temperatura biti od minus jedan do četiri, na jugu oko osam stepeni Celzijusovih.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *