Vodostaj Save u porastu

Društvo

Vodostaj rijeke Save u Gradišci jutros je veći za 15 centimetara u odnosu na sinoć, a u Srpcu za 20 centimetara, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda.

Na hidrološkoj stanici u Gradišci vodostaj Save jutros u 8.00 časova bio je 815 centimetara, što je za 15 više u odnosu na sinoć u 21.00 čas kada je bio 800 centimetara.

Sava je na ovoj hidrološkoj stanici za 85 centimetara prešla kotu redovne odbrane od poplava.

Na hidrološkoj stanici Srbac nivo Save jutros u 8.00 časova je iznosio 926 centimetara, a sinoć u 21.00 čas bio je 906 centimetara. Sava je na ovoj hidrološkoj stanici za 66 centimetara prešla kotu redovne odbrane od poplava.

Rijeka Una je na hidrološkoj stanici Novi Grad nizvodno prešla kotu redovne odbrane od poplava za 19 centimetara. NJen vodostaj jutros je bio 469 centimetara.

U Prijedoru je rijeka Sana prešla kotu redovne odbrane od poplava za sedam centimetara. Vodostaj Sane na hidrološkoj stanici Prijedor u 8.00 časova bio je 427 centimetara.

Rastu i Una i Sana

Vodostaji rijeka Une i Sane u Novom Gradu u porastu su u odnosu na sinoćnja mjerenja i iznad su kote kada se proglašava redovna odbrana od poplava, potvrđeno je Srni u Centru za obavještavanje.

Vodostaj rijeke Une jutros je 469 centimetara, što je za 26 centimetara više u odnosu na sinoć u 23.00 časa i 19 centimetara iznad kote kada se proglašava redovna odbrana od poplava.

Vodostaj rijeke Sane jutros je 496 centimetara ili 32 centimetra više od sinoć u 22.00 časa.

Od četvrtka, 8. marta, obustavljen je saobraćaj na lokalanim putevima Blagaj – Vitasovci i Blagaj – Radomirovac.

Od sinoć je otežan saobraćaj na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad zbog oštrećenja kolovoza u naselju Dragotinja.

Manjih problema sinoć je bilo i na magistralnom putu Novi Grad – Bosanska Otoka zbog klizišta koje je sanirano.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad jutros su imali jednu intervenciju gašenja požara u naselju Blagaj.

Požar je pričinio štetu na stambenom objektu Velida Velića, a povrijeđenih nije bilo.

Redovna zaštita od poplava u Novom Gradu bila je na snazi od 12. do 15. marta a proglašava se kod vodostaja rijeke Une od 450 centimetara, dok je vanredna odbrane od poplava na snazi kad rijeka Una dostigne nivo 510 centimetara.

Vodostaj rijeke Sane u Novom Gradu od 8. marta je iznad 320 centimetara i sve vrijeme je iznad kote kada se proglašavaju redovne mjere zaštite od poplava.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *