Trebinje: Kutije pune žalbi na ljekare

Društvo

Pacijenti trebinjske bolnice će ubuduće moći anonimno da prijave korupciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, jer je, kako kaže trebinjski gradonačelnik Luka Petrović, sve više žalbi da medicinsko osoblje u Trebinju uzima mito.

“Mnogo je žalbi, i anonimnih i ličnih, koje primamo i mi ovdje, ali se primaju i u bolnici, zbog čega dajemo punu podršku menadžementu ove zdravstvene ustanove, gdje su postavljene kutije na tri mjesta u krugu bolnice koja nisu pod video-nadzorom”, kazao je Petrović.

On pojašnjava da su kutije postavljene na mjesta koja nisu pokrivena video-nadzorom i da su kutije za nekoliko dana već poprilično pune žalbi.

Kaže da će lokalna uprava pružiti punu podršku novom bolničkom menadžmentu u borbi protiv korupcije, čak i po cijenu ostanka bez posla svih onih koji prime mito.

“Ako treba neki ljekar da ostane i bez posla – mi smo za to, jer ima mnogo časnih i čestitih ljekara koji su došli pod sumnju zbog nekolicine njih”, dodaje Petrović, navodeći da će sve prijave biti do detalja istražene.

Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *