Sava kod Brčkog porasla za 20 centimetara

Društvo

Nivo Save kod Brčkog porastao je u posljednja 24 časa dvadesetak centimetara, poplavljen je dio puta koji vodi prema brčanskoj luci i zaplavljeno nekoliko kuća, rekao je Srni koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu bezbjednost brčanske Vlade Mirsad Hasanbašić.

“Porastom nivoa podzemnih voda zaplavljeno je šest kuća u brčanskom naselju Burića brdo i dvije iza gradske pijace, te nekoliko dvorišta u Srpskoj varoši”, precizirao je Hasanbašić.

On je rekao da je voda u naselju Gorice, u zaseoku Tinjaši, presjekla pristupni put za desetak kuća, kao i pristupni put prema naselju Drenava u Krepšiću.

Članovi ovog odjeljenje brčanske Vlade konstatno su na terenu i prate sitauciju.

Kapetanija pristaništa Brčko saopštila je danas da je, zbog visokog vodostaja Save i premašene kote vanredne odbrane od poplava na području opštine Brod, zabranjena plovidba od 378 do 346,75 riječnog kilometra za sva plovila.

Zabrana plovidbe ne važi za plovila koja su angažovana na spasavanju lica i stvari, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Učesnici u plovidbi na ostalim dionicama rijeke Save upozoravaju se da plove smanjenom brzinom i sa povećanim oprezom.

Zabrana traje do ukidanja vanredne odbrane od poplava, a putem saopštenja za brodarstvo Kapetanija pristaništa Brčko će obavijestiti o prestanku zabrane plovidbe.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *