Snijeg i poledica na putevima u višim predjelima

Društvo

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na poledicu i ugažen snijeg na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

Snijega na kolovozu ima na putevima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica, Višegrad-Brodar-Rudo i Kupres-Šujica.

Preko prevoja Morine, na regionalnom putu Ulog-Klanci, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog visokih snježnih smetova.

Na regionalnom putu Rakitno-Blidinje zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od tri i po tone.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, a na putnom pracu Dobro Polje-Miljevina postoji opasnost od obrušavanja snježnih lavina na kolovoz.

U Federaciji BiH opasnost od odrona povećana na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Novi Travnik.

S obzirom na to da postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju zabranjen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od tri i po tone na dionici magistralnog puta Brod-Velika Brusnica na odbrambenom nasipu rijeke Save.

Zbog izlivanja rijeke Save u mjestima Gašnica i Bistrica na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Vozačima kojim putuju magistralnim putem Prijedor-Novi Grad savjetuje se oprez zbog oštećenja lijeve saobraćajne trake u mjestu Dragotinja iz pravca Prijedora.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici regionalnog puta Lopare-Čelić zbog klizišta u rejonu Čelića saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

I na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na auto-putu Sarajevo zapad-Lepenica zbog klizišta na lokalitetu Ban Brdo saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova na mostu Bojnik na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj je na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *