Učestali odroni zbog vjetra

Društvo

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na učestale odrone na većem broju putnih pravaca, kao i na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz u Federaciji BiH zbog mjestimično jakih udara vjetra.

Odrona ima na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica, Višegrad-Brodar-Rudo, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

S obzirom na to da na dionici magistralnog puta Brod-Velika Brusnica, na odbrambenom nasipu pored rijeke Save, postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju zbog čega je zabranjen saobraćaj za teretna vozila mase veće od tri i po tone.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

I na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *