Građani se organizuju oko (ne)plaćanja toplani

Društvo

Banjalučani šalju dopise i najavljuju pokretanje sudskog spora, jer ne žele da plaćaju uslugu preduzeću sa kojim nemaju sklopljen Ugovor.Eko-toplana je počela sa radom tek prije dva mjeseca, a negodovanja u javnosti, koja izaziva svojim poslovanjem ne jenjavaju.

Naime, račune za isporučenu toplotnu energiju je već počela da šalje na adrese „klijenata“, a da prethodno nisu zaključili ni Ugovor o isporuci toplotne energije. Dakle, Eko-toplana, kao preduzeće, smatra da „klijente“ ima, ali Ugovor kojim ih obavezuje na takav pravni status – nema.

Šalju dopise toplani- ne žele da plate bez ugovora

U to ime, ne želeći da plaćaju ono na šta se Ugovorom nisu obavezali, Banjalučani su počeli sa slanjem dopisa Eko-toplani, u kojim navode da ne žele plaćati uslugu na koju se pravno nisu obavezali.

Najavljuju i tužbe

Osim toga, najavljuju pokretanje sudskih sporova protiv ovog preduzeća, za sticanje bez osnova u slučaju da im Eko-toplana nastavi dostavljati fakture, te ako bude pokretala bilo kakve postupke prinudne naplate ili sudske sporove protiv „klijenata“.Budući da je dostavljanje ovakve fakture za plaćanje u suprotnosti sa odredbama Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača, u dopisu, „klijenti“ poručuju da će o ovom slučaju obavijestiti i Konkurencijsko vijeće BiH, kao i druge relevantne institucije.

Eko-toplana i dalje ima “zid ćutnje”

Banjalučani imaju zaključen Ugovor sa Toplanom a.d., međutim, Eko-toplana je na sebe preuzela isporuku toplotne energije za Grad Banjaluka. Ugovor sa građanima koji su korisnici toplotne energije, Eko-toplana još nije sklopila, niti je ikada izašla u javnost sa odgovorima na bilo koje od pitanja, koja zanimaju građane.

Banjaluka.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *