SDS zatražio ostavke vrha MUP Republike Srpske

Društvo

Srpska demokratska stranka zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Darka Ćuluma i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića da podnesu neopozive ostavke zbog, kako se navodi, narušene bezbjednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj.

Iz SDS navode da javnost još nije dobila odgovore na pitanja u vezi sa smrću Davida Dragičevića, te podsjećaju da je 31. marta ispaljena zolja u zgradu “Euroherca” u Banjaluci, dok su prijetnje smrću dobili predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija, kao i glavni okružni tužilac iz Banjaluke Želimir Lepir i njegov zamjenik Zoran Bulatović.

U saopštenju se dodaje je “nakon toga došlo do novih incidenata na Romaniji”, gdje je lugar Ranko Simić sa Sokoca osumnjičen da je u mjestu Ravna Romanija ubio Sašu Parlića iz Mokrog, dok su Veljko Maričić i Gordan Borovčanin ranili dva čovjeka sa istim imenom i prezimenom na Sokocu.

Iz SDS navode da je prije nekoliko dana uhapšen Stefan Brkić zbog sumnje da je izbo Dejana Kostića Delu, jednog od vođa “Lešinara”, dok je sinoć u centru Banjaluke izboden sedamnaestogodišnjak koga je napalo lice koje je i ranije privođeno zbog učestvovanja u tuči.

“Lukač, Ćulum i Ilić danima ponavljaju da je sve u najboljem redu, da je situacija pod kontrolom i da građani ne treba da brinu”, navode iz SDS i dodaju da bi čelni ljudi u policiji trebalo da “ponude uvjerljive rezultate u riješavanju ovih slučajeva, a ako to nisu u stanju da se povuku.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *