Upozorenje na odrone

Društvo

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, a vozačima se skreće pažnja na odrone, posebno na dionicama Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se odvija usporeno privremeno urađenim proširenjem pored puta, koje je prohodno za sva vozila.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Usporeno, jednom trakom, vozila saobraćaju na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Klizišta su usporila saobraćaj i na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, na Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ – Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke zbog obilježavanja Dana grada danas i sutra biće obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od pozorišta do Bulevara cara Dušana, odnosno do Ekvatora.

Obustava saobraćaja planirana je večeras od 20.00 do 22.00 časa zbog koncerta Big-benda na parkingu Kraša, a sutra od 11.00 do 13.00 časova zbog polaganja vijenaca.

Zbog radova u okviru izgradnje spoja istočnog tranzita do 24. aprila biće obustavljen saobraćaj u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se usporeno vozi na lokalitetu Treševine.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *