Mogući odroni u usjecima

Društvo

Saobraćaj u BiH jutros se odvija bez zastoja, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poseban oprez preporučuje se na putevima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji udarnih rupa na magistralnom putu M-17 Rudanka-Doboj, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, a s obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, dolazi do formiranja dugih kolona vozila, pa se apeluje na vozače da budu strpljivi.

Zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će se na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Brod, od strane Donjeg Svilaja, /naselje Struge, opština Brod/ odvija tako što su 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 12.00 do 17.00 časova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do pet minuta na putnom pravcu Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na auto-putu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno odvijanje saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *