Veća frekvencija vozila prema graničnim prelazima

Društvo

Saobraćaj je jutros na svim važnijim putevima u BiH slabijeg intenziteta, ali se u toku dana očekuje veća frekvencija vozila na dionicama prema graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se skreće pažnja na moguće odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Tokom vikenda smanjen je obim radova na putevima, ali je obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Saobraćaj je usporen na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene gdje je zbog nedavnog velikog odrona izgrađeno proivremeno proširenje pored puta.

Na području distrikta saobraćaj se odvija usporeno zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Zbog radova usporeno se saobraća na regionalnim putnim pravcima Ukrina-Klupe, Obudovac-Lončari dva, te Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do gdje je u toku izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke.

Na Ozrenu, na dionici puta Doboj-manastir Petrovo, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini.

Zbog klizišta saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, a usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača, te u rejonu Čelića kod Lopara, kao i na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na području Banjaluka danas će zbog održavanja “Ćevap festa” od 11.00 do 23.30 časa biti obustavljen saobraćaj na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

U FBiH se zbog sanacije magistralnog puta Srbljani-Bosanska Krupa saobraća jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na lokalitetu Treševine usporeno vozi.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Iz AMS-a savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *