Pavić počasni gost Krušedolskog sabora

Društvo

Krušedolski sabor je mjesto gdje se pokazuje zajedništvo Srba, čuva sjećanje na postradale Srbe i na bogatu istoriju srpskog naroda, izjavio je predsjednik DNS-a Marko Pavić, koji je danas, kao počasni gost, prisustvovao Krajiškom crkveno-narodnom saboru “Krušedolska zvona”.

– Čast mi je biti ovdje, čast mi je što sam počasni gost ovog velikog sabora, ali najveća čast mi je što sam sa svojim narodom iz svih dijelova regiona i dijaspore, rekao je Pavić.

Iz DNS-a su saopštili da su domaćini o Pavićevom radu istakli da je “doajen srpske političke scene i jedan od istinskih stvaralaca i čuvara Republike Srpske”.

Svesrpski sabor “Krušedolska zvona” organizovala je Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, i Udruženje Slavonaca iz Inđije.

Njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije danas je u manastirskoj crkvi Blagoveštenja Presvete Bogorodice služio Svetu arhijerejsku liturgiju, a potom i parastos za sve postradale Srbe tokom 20. vijeka. Nakon toga održan je kulturno-umjetnički program.

Finansijski, tehnički i organizaciono, i ove godine, Sabor je podržalo Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

Manastir Krušedol je zadužbina porodice Branković, posljednjih srpskih despota u Sremu, a sagrađen je između 1509. i 1514. godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *