Priveden poslanik SDA Tarik Arapčić

Društvo

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona MUP TK je danas u Lukavcu lišio slobode dvije osobe, a jedna od njih je Tarik Arapčić, poslanik Stranke demokratske akcije u Parlamentu FBiH, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić.

Arapčić je priveden u Lukavcu u sklopu akcije MUP-a TK. Osim Arapčića slobode je lišen i direktor Doma zdravlja u Lukavcu.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona za Klix.ba su rekli da je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba te da su izvršeni pretresi službenih prostorija Doma zdravlja u Lukavcu i drugih prostorija koje koristio direktor Jeraković.

“Izvršen je pretres i putničkog motornog vozila kao i lični pretres Tarika Arapčića. Arapčić se sumnjiči da je počinio krivično djelo primanje dara radi trgovine uticajem, a direktor Doma zdravlja za krivično djelo za zloupotrebu položaja i ovlaštenja. Sve se vezuje za određene nezakonitosti prilikom zapošljavanja u Domu zdravlja Lukavac”, rečeno je u Tužilaštvu TK.

Kantonalno tužilaštvo odrediće se nakon dobijanja zapisnika o ispitivanja, a najvjerovatnije će predložiti mjere zabrane.

Arapčić je do 2016. godine vršio funkciju direktora Doma zdravlja u Lukavcu, a pored toga vrši funkciju predsjednika OO SDA Lukavac.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *