Klub za traženje posla iz Srpca među najuspješnijima

Društvo

Među najuspješnije klubove za traženje posla, koji pri biroima rada u Republici Srpskoj realizuju projekat zapošljavanja mladih pod oznakom JEP, spada srbački klub, formiran 2012. godine.

Po riječima voditeljke kluba Milanke Šnjegota, projekat podržava Ambasada Švajcarske, a primjenjuje ga njemačka kompanija GOPA.

“Za nepunih pet godina kroz obuku u klubu u Srpcu prošle su 332 osobe uzrasta od 18 do 30 godina, a posao je našlo njih 211 ili 64 odsto, što naš klub svrstava u sami vrh RS jer smo do sada osvojili četiri priznanja Zavoda za zapošljavanje RS što očekujemo i u ovoj godini jer se po broju zaposlenih i po aktivizmu mladih trenutno nalazimo na drugom mjestu, sa velikim izgledima da do kraja 2016.godine osvojimo peto priznanje”, kaže Milanka Šnjegota.

Ona dodaje da je samo u ovoj godini posao našlo 47 mladih.

“U klubu smo naučili kako se prate oglasi, kako da se predstavimo poslodavcu, napišemo biografiju i uvježbamo nastup kod poslodavca kada dođemo na intervju”, kaže Slađana Mitraković, profesorka razredne nastave, koja je dobila posao u svojoj struci.

“Završila sam Medicinsku školu u Banjaluci i nakon toga se upisala u Klub mladih za traženje posla gdje sam stekla sigurnost i samopouzdanje i shvatila da se posao ne čeka kod kuće, već da ga treba tražiti. Uspjela sam posao da dobijem u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Miroslav Zotović Banjaluka na odjeljenju “hiperbarične medicine i tretmana hroničnih rana” kaže Sanja Pejašinović.

“Nakon završetka Gimnazije u Srpcu mnogi su mi govorili da bez fakulteta neću moći da nađem posao. Kada sam postala član kluba shvatila sam da treba biti uporan u traženju posla na način kako smo to naučili za vrijeme obuke i meni se posrećilo. Dobila sam posao knjigovođe u italijanskoj firmi “Geopelet” u Sitnešima kod Srpca, što me sada čini srećnom i zadovoljnom”, priča Mirela Rakić.

novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *