Konkurs za direktora banjalučke Gimnazije poništen četiri puta

Društvo

Razočarani roditelji učenika banjalučke Gimnazije upozorili su na nepravilnosti u vezi sa izborom direktora ove škole zbog čega se, kako tvrde, ne rješavaju problemi u školi. Direktorica škole kaže da je njen izbor podržalo ministarstvo prosvjete i kulture i da nema zastoja u funkcionisanju škole. Resorni ministar odgovara da će izbor direktora riješiti na konkursu koji je ponovljen.

Konkurs za izbor direktora Gimanazije u Banjaluci poništava se četiri puta zaredom. Za to vrijeme ne rješavaju se osnovni problemi , krov koji prokišnjava i grijanje. Ovo su naveli nezadovoljni roditelji gimanazijalaca, koji su se obratili BN televiziji.

Vršilac dužnosti direktora škole Vita Malešević u izjavi BN televiziji priznaje da problema ima. Neophodno je, Ističe, sanirati stakleni dio krova i riješiti grijanje.

‘’Jeste da od oktobra, pošto je direktor bio dva mandata pa je istekao rok, to išlo tako kako je išlo. Ja sam izabrana od strane ministarstva kao v.d. Nastava se odvija po planu korektno kako se i do sada odvijala, nema nigdje zastoja u funkcionisanju škole. Problem sa grijanjem nije od oktobra već traje pet godina’’, rekla je Maleševićeva.

Od problema u školama u Republici Srpskoj ne bježi ni resorni ministar. Dane Malešević kaže da je većini škola u Republici Srpskoj sanacija jedini spas.

’’ Kratko je vrijeme od rata da bi mi riješili sve probleme koji su se godinama skupljali, taložili. Ja mislim da će doći na red i banjalučka Gimnazija i pravljenje fiskulturne sale za ovu školu. A kad je u pitanju direktor škole tu su određene procedure i mi ćemo završiti nadam se na sada ovom konkursu koji je opet ponovljen’’, izjavio je Malešević.

I pored brojnih problema banjalučka Gimnazija najtraženija je među srednjoškolcima. Svake godine upiše oko 1 400 učenika i ne može da primi sve zaineresovane odlikaše. Zbog svega je postojala inicijativa da Banjaluka dobije još jednu Gimanaziju ali nije bilo razumijevanja nadležnih institucija.

U katastrofalnom stanju je i većina ostalih srednjih škola u Banjaluci na šta je BN televizija i ukazivala. Banjalučki srednjoškolci će, po svemu sudeći, i u narednoj školskoj godini nastavu slušati u dotrajalim učionicama, koje u pojedinim školama prokišnjavaju i nemaju grijanje.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *