Na području Zvornika 274 migranta za pet mjeseci

Društvo

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik za pet mjeseci ove godine evidentirana su 274 lica za koja se sumnja da su ilegalno prešla granicu, izjavio je danas načelnik ove uprave Goran Abazović.

On je na konferenciji za novinare precizirao da je u januaru registrovano 18 ilegalnih migranata, u februaru 74, u martu 33, aprilu 110 i u maju 39.

– Najveći broj ilegalnih migranata u navedenom periodu registrovan je na području Zvornika 149, Bratunca 54, Kozluka 52, Vlasenice i Milića po šest, u Osmacima četiri i Srebrenici tri migranta – naveo je Abazović.

On je dodao da su migranti, prema njihovim izjavama, doputovali iz pravca Srbije, te da im je dalja namjera kretanja prema Sarajevu i zemljama zapadne Evrope.

Abazović je rekao da su na ovo područje 74 migranta došla iz Sirije, 50 iz Libije, 32 iz Pakistana, 28 iz Palestine, 41 iz Irana, šest iz Maroka, pet iz Kube, osam iz Tunisa, 13 iz Avganistana, četiri iz Somalije i pet iz Iraka.

Prema njegovim riječima, Policijska uprava Zvornik je svakodnevno u kontaktu sa Jedinicom granične službe Zvornik i Službom za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina s ciljem što efikasnijeg pronalaska i rješavanja statusa ovih lica koja ilegalno ulaze na ovo područje.

Abazović je pojasnio da se ilegalna lica koja se pronađu u graničnom pojasu od 10 kilometara predaju Graničnoj policiji BiH, a kada se otkriju van graničnog pojasa, odnosno dublje u unutrašnjosti, predaju se Službi za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *