ŽRS pripremile obračunske liste

Društvo

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” izvršilo je obračun dugovanja za period od 2011. do 2016. godine, radi isplate radnicima, kao i onima koji su po bilo kom osnovu raskinuli ugovor o radu.

Riječ je o dugovanjima razlike toplih obroka, regresa, kao i naknade za prevoz u navedenom periodu.

Iz ŽRS pozivaju radnike koji su raskinuli ugovor o radu sa preduzećem, kao i porodice radnika koji su preminuli u periodu od 2011. do 2018. godine, da se jave u organizacione jedinice ovog preduzeća zbog preuzimanja obračunskih listova.

U saopštenju iz ŽRS-a pojašnjavaju da je po prijemu obračunskog lista svaki radnik ovog preduzeća dužan da potpiše prijem obračuna, izvrši kontrolu tekućeg računa i dostavi novi ukoliko je promijenio banku, izvrši kontrolu obračuna i usaglasi sa personalnom službom.

Za preminule radnike neophodno je da članovi porodice dostave rješenje o nasljeđivanju, odnosno dopunsko rješenje o nasljeđivanju.

“Sve primjedbe na obračunske listove radnici su dužni da dostave Službi za obračun plata ŽRS u roku od osam dana od prijema obračunskog lista o dugovanju”, navodi se u saopštenju.

Iz ŽRS-a ističu da su obaveze prema zaposlenima po osnovu plata za 2017. godinu u cjelosti izmirene.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *