Većina putnih pravaca bez zastoja

Društvo

Na putevima u BiH jutros je slabija frekvencija vozila, ali se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto društva Srpske.

Vozačima se skreće pažnja na moguće odrone na putnim pravcima Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Iz Bihaća je jutros startovala trka i supermaraton koji će se trčati na relaciji Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ-Travnik-Lašva-auto-put Sarajevo sjever-Semizovac-Olovo-Kladanj-Potočari. Planirani dolazak u Potočare je 10. jula.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni u trenutku prolaska učesnika maratona i da poštuju uputstva policijske pratnje.

Na dionicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor kod vijadukta Crkvište u mjestu Hrvaćani zbog izgradnje auto-puta saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I u mjestu Drugovići, na dionici puta Klašnice-Prnjavor, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog mehanizacije koja radi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Izmjene u režimu odvijanja saobraćaja aktuelne su na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog i izgradnje kružnog toka na dijelu magistralnog puta gdje se spajaju ulice Bijeljinska i Ilićka.

Usporeno se i dalje vozi magistralnim puem Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, dok je kroz grad Bijeljinu zbog radova još aktuelna zabrana saobraćaja ulicama Srpske vojske i 27. marta, a vozila su preusmjerena na obilaznicu.

Vozila usporeno saobraćaju i u Istočnom Sarajevu zbog izgradnje kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, dok je u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta vozila saobraćaj se odvija usporeno regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te magistralnim putem Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, dok je na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac na snazi potpuna obustava saobraćaja.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će do sutra ujutros do 5.30 časova biti zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od Hotela “Bosna” do Hotela “Palas” koja će biti pretvorena u pješačku zonu. Vozila su preusmjerena u Vidovdansku ulicu, pored stare autobuske stanice.

Iz AMS-a podsjećaju da su u ulicama u kojima se izvode radovi aktuelne izmjene i obustave saobraćaja.

Na području FBiH na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Zbog sanacije klizišta na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo sjever saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *