Mladen Ivanić posjetio Kotor Varoš

Društvo

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić posjetio je novi, savremeni Dom zdravlja ”Sveti Pantelejmon” u Кotor Varošu, čiju izgradnju je finansirala Fondacija ”Hajdar Aliev” iz Azerbejdžana.

Zahvaljujući prijateljstvu i odličnoj saradnji srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alievim, ova azerbejdžanska fondacija uložila je u Кotor Varoš i Republiku Srpsku nekoliko miliona maraka.

”Predstavnici ove fondacije doći će u septembru u Кotor Varoš. Zadovoljni su našom saradnjom i ulaganjem u Republiku Srpsku i fondacija će, obećali su mi, nastaviti i dalje da ulaže u Srpsku”, rekao je Ivanić.

Izgradnjom savremenog Doma zdravlja Кotor Varoš dobio je porodičnu medicinu, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, kao i usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite , kao i moderno sanitetsko vozilo.

Ovaj Dom zdravlja jedan je od rijetkih u Republici Srpskoj koji posluje pozitivno. Ima 80 zaposlenih, a u posljednje dvije godine uloženo je više od dva miliona maraka.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je i sa načelnikom Кotor Varoša Zdenkom Sakanom o izuzetno razvijenoj privredi u ovoj opštini.

Кotor Varoš jedna je od rijetkih opština sa visokom zaposlenosti – imaju 5.000 radnika, uključujući i zaposlene koji dolaze iz drugih opština.
Načelnik Zdenko Sakan podsjetio je da u Кotor Varošu posluje 295 privrednih subjekata, od čega je većina malih i srednjih preduzeća, te dva velika.

”Sve i jedan pogon koji je bio državni sada je privatizovan čime je Кotor Varoš u potpunosti spasio privredu. Imamo metalsku, kožarsku, drvoprerađivačku industriju…”, rekao je Sakan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *