Počeli radovi na vodovodu u Borkovićima

Društvo

U naselju Borkovići, zasleak Jaruga, danas je počela izgradnja vodovoda dužine 800 metara. Ovo će biti ukupno 18. vodovod koji se gradi ove godine, a očekuje se da će na te vodovode biti priključeno nekoliko hiljada potrošača.

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da se u Borkovićima radi o investiciji preduzeća “Vodovod” i da je već sada oko 80 domaćinstava izrazilo spremnost da se priključi na buduću vodovodnu mrežu.

– “Vodovod” je u ovaj projekat uložio 110.000 KM. Podsjećam da su u toku završni radovi na fabrici vode na Crnom vrelu i prvom podsistemu, u toku je tender za veliki vodovod u Rekavicama gdje je bilo najviše problema sa vodosnabdijevanjem, a za nekoliko dana će početi radovi na vodovou Rekavice – Sokolovac.

Takođe, u toku je javni poziv za novi vodovod Pezića polje, a uskoro očekujemo i početak rješavanja velikog problema u višim dijelovima naselja Česma, gdje bi trebalo prvo da se gradi rezervoar što će biti prva faza rješavanja ovog problema – naveo je gradonačelnik.

Direktor banjalučkog “Vodovoda” Zoran Popović, kazao je da je izgradnja vodovoda u Borkovićima dio plana za ovu godinu, a završetak radova je planiran za 30 dana.

On je dodao da se uskoro očekuje puštanje u probni rad fabrike vode na Crnom vrelu.

Mještanin Lazar Stojičić izrazio je nadu da će uskoro imati stabilno i kvalitetno vodosnabdijevanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *