Na listi stečajnih upravnika Ministarstva pravde RS i pokojnici

Društvo

Vjerovali ili ne, na listi stečajnih upravnika Republike Srpske, koja je utvrđena krajem jula, nalaze se i upravnici koju su umrli prije čak dvije godine.

Tako se na ovoj listi nalazi Savo Ševaljević, koji je preminuo u junu 2016. godine u 77. godini.

Ševaljević, osim što je bio stečajni upravnik i nekoliko zvučnih stečajnih postupaka, poput “Bobar banke”, bio je i predsjednik Komisije za reviziju privatizacije RS.

Osim Ševaljevića, na tek objavljenoj listi stečajnjih upravnika je Mlađen Radaković, koji je prošle godine preminuo nakon što su ga izujedali psi dok je branio suprugu i sina od dva “azijata”.

Osim pokojnika, na listi stečajnih upravnika nalazi se i pet advokata, koji su i na listi advokata Advokatske komore Republike Srpske.

Po zakonu, ista osoba ne može biti i advokat i stečajni upravnik.

Kako se navodi u obrazloženju, listu stečajnih upravnika utvrdio je ministar pravde RS Anton Kasipović, u skladu sa zakonom, a nakon što je prestala da važi prethodna lista stečajnih upravnika.

– Nova lista utvrđena je jer je promijenjen pravni osnov, nadležnost za donošenje i način objavljivanja imenovanih stečajnih upravnika – navodi se u obrazloženju Ministartsva pravde RS.

Lista je objavljena u “Službenom glasniku RS”, na sajtu Vlade RS i dostavljena je okružnim privrednim sudovima, čije sudije imenuju stečajne upravnike.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *