Banjalučanke pokrenule servis za dadilje

Društvo

Dvije mlade devojke iz Banjaluke, Slađana Plavšić i Tanja Malešević odlučile su da pokrenu jedinstven projekat u Srpskoj – servis za dadilje “Rent-a-nanny”.

Ovaj servis već šest mjeseci, po uzoru na brojne američke bejbisiter servise, omogućava roditeljima da angažuju stručne i pouzdane dadilje, a sve to po pristupačnim cijenama, objašnjavaju djevojke.

– Roditelji preko nas kao posrednika, pronalaze dadilje u skladu sa svojim potrebama i potrebama djece, a s druge strane dadilje kod nas pronalaze posao. Do sada imamo samo pozitivna iskustva. Imamo već dosta zadovoljnih roditelja i dadilja koje ispunjavaju svoje dužnosti – kaže Sađana Plavšić iz servisa “Rent-a-nanny”.

Njena partnerka Tanja Malešević kaže da je kao tetka mnogo puta bila “nanny servis” na dva-tri sata.

– Iz iskustva znam da je potreba za takvim servisom zaista neophodna gradu Banjaluci – kaže Tanja.

“Rent-a-nanny” trenutno možete da kontaktirate preko istoimene “Fejsbuk” stranice i centrale koja je dostupna 24 časa. U ovom servisu ističu da nakon prvih dogovora, dadilja, po potrebi, na kućnu adresu, stiže najranije za sat vremena.

“Zahtjevi i za noćno čuvanje djece”

– Mi imamo veliki broj dadilja i one se različito rotiraju u zavisnosti od potrebe, tako da ne postoji mogućnost da roditelj traži dadilju, a da dadilje nema. Nedavno smo imali zahtjev roditelja za noćno čuvanje. Potrebno je bilo da neko pričuva malo dijete celu noć, tako da postoje i takvi primjeri. Nekada roditelji traže čuvanje djece na nekoliko sati ili nekoliko dana – ističe Slađana.

Kada je u pitanju sigurnost mališana, ove djevojke uvjeravaju da roditelji ne treba da strahuju. Njihov tim čine vaspitači, pedagozi, psiholozi, odnosno svi ljudi koji su obučeni za rad sa djecom, a potencijalni kandidati za poslove dadilja prolaze kroz kompletan set provjera.

– Suštinski, ovaj servis je osmišljen da se roditelji ne bi više plašili za sigurnost svoje djece. Sve dadilje su provjerene. Roditelj može u bilo kojem trenutku da nas kontaktira, a mi sa sigurnošću možemo da kažemo da neće doći do bilo kakvih problema. Postoje oni koji traže zrelije dadilje, koje su i same majke, dakle dadilje sa iskustvom u zrelijim godinama, a s druge strane postoje roditelji koji traže mlađe osobe koje bi suštinski predstavljale stariju sestru toj djeci. Znači sve to zavisi od potreba roditelja – naglašava Slađana.

Angažovanje dadilje na mjesečnom nivou košta 400 KM, sat vremena 15, a dnevno čuvanje mališana 40 KM. Za sada je ova usluga dostupna samo u Banjaluci, a ove mlade djevojke nastavljaju da vješto krče svoj put ka osvajanju tržišta i povjerenja roditelja. U narednom periodu najavljuju otvaranje kancelarije, a želja im je da servis prošire i na ostale gradove Srpske.

EltaTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *