Kakav je politički savjet Špirić dao Stanivukoviću (VIDEO)

Društvo

U moru informacija koje su uslijedile nakon fizičkog nasrtaja lidera SNSD i kandidata te stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na PDP-ovog kandidata za narodnog poslanika Draška Stanivukovića, koji se dogodio u nedjelju u Čelincu, mnogima je promakao “savjet” Nikole Špirića koji je dao mladom odborniku.

Dok je čekao da dođe na red da i on “položi” svoj kamen temeljac za izgradnju mosta na Vrbanji, Draško Stanivuković je govorio o tome kako su Republici Srpskoj neophodne promjene.

– Moraju radikalne promjene, nema polako! – rekao je Stanivuković dok se rukovao sa potpredsjednikom SNSD Nikolom Špirićem.

SNSD-ov funkcioner i iskusni političar pokušao je da bude dobronamjeran, pa je savjetovao mlađeg kolegu.

– Nije politila “blic skrin”, to je proces. Ti si pametan momak – rekao je Špirić mladom Stanivukoviću, tapšući ga po ramenu.

Da li je Špirić mislio na “blic krig” (Blitz krieg), koji u vojnoj doktrini podrazumijeva munjeviti napad i iznenađenje neprijatelja, ili na nešto drugo, nije baš najjasnije.

Ipak, ovaj “dobronamjerni” savjet Stanivuković nije uvažio, pa je pokušao da uradi ono zbog čega je i došao u Čelinac – da pokaže koliko je besmisleno predizborno polaganje kamen-temeljaca i sijanje predizbornih obećanja. Naročito kada se u jednom čovjeku spaja više funkcija, pa se ne zna da li građanima obećava predsjednik stranke koja učestvuje na izborima, ili predsjednik Republike.

Zbog toga se Stanivuković i našao na meti Milorada Dodika koji je u ovom slučaju pokušao da bude vlastiti bodigard, pa je osim uvredljivih riječi (Pi*ka ti materina!), pokušao da mu izbije telefon kojim je snimao i gurnuo ga u rame.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *