Otkazan centralni miting opozicije u Banjaluci

Društvo

Kandidat Saveza za Pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica najavio je sinoć u Prijedoru da će ova koalicija otkazati predizborni skup u Banjaluci, čije je održavanje zakazano u petak, 5. oktobra

Govedarica je naveo da je odluka donesena jer je ocijenjeno da bi skup bio rizičan i da će više o tome govoriti na današnjoj konferenciji SzP za novinare .

Kandidat SZP za predsjednik RS kaže da mu je poslije “cirkusa i predstave koji je napravio ministar policije Dragan Lukač postalo jasno kolika količina straha se nalazi u ljudima koji sada vode Republiku Srpsku”.

– Čelni ljudi SzP su ozbiljno razmotrili situaciju u kojoj se nalazimo i zaključili da ćemo otkazati predizborni skup u Banjaluci zato što je jasno da on postaje itekako rizičan. Postoje opravdane sumnje da režim sprema predstavu koju želi pretvoriti u dodatnu nesigurnost građana. Da bismo imali mirne i demokratske izbore i da bi pokazali da zaista jesmo za takav pristup, mi smo odlučili otkazati svoj predizborni skup koji je bio planiran za petak, naveo je Govedarica.

Za petak, 5. oktobar, bila su najavljena dva stranačka skupa, jedan koji organizuje SNSD i drugi Saveza za pobjedu. Veliki skup “Pravda za Davida” takođe će biti održan 5. oktobra na Trgu Krajine u centru Banjaluke, iako je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač pokušao da izmanipuliše javnost izjavom da skup još nije zvanično najavljen policiji, niti zakonski odobren i da se ne zna da li će biti održan.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *