PDP: Narušeni mir i sigurnost u Banjaluci

Društvo

Gradski odbor PDP-a Banjaluka poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da konačno ozbiljno shvati narušenu bezbjednosnu situaciju u Banjaluci, na šta PDP već mjesecima upozorava.

“Banjaluka je postala opasno mjesto za građane gdje svakog mjeseca imamo slučajeve ubistava, pokušaja ubistava, premlaćivanja i pucnjave. Banjaluka je postala mjesto gdje je normalno hodati sa oružjem, metalnim šipkama i šrafcigerima, što nerijetko završi tragično, kao što je bilo u slučaju ubistva mladića u centru grada prije dvije večeri”, navodi PDP.

PDP tvrdi da Ministarstvo unutrašnjih poslova i dalje prebacuje odgovornost sa činjenice da se već mjesecima u centru grada održavaju protesti za zahtjevom da se riješi slučaj ubistva Davida Dragičevića, kao i toga da nikada nisu otkriveni i presuđeni krivci za ubistvo Milana Vukelića, tragičnu smrt Nikole Đurovića i drugih našuh sugrađana.

Podsjećamo, Partija demokratskog progresa je u aprilu tražila vanrednu sjednicu Vlade Republike Srpske zbog narušene bezbjednosti u Banjaluci, ali su i to ministar Lukač i premijerka Cvijanović okvalifikovali kao napad, politikanstvo i faktor koji loše utiče na ambijent u Srpskoj.

“Smatramo da faktor koji loše utiče na ambijent u Srpskoj jesu upravo tragični događaji koji su nakon toga uslijedili i pozivamo nadležne da konačno shvate ozbiljnost situacije”, poručio je PDP u saopštenju za javnost.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *