Banjaluka: Većina gradskih direktora ostaje u foteljama

Društvo

Većina gradskih direktora mogu biti mirni, jer su se vladajuće stranke u Banjaluci dogovorile da ostane stara raspodjela fotelja.

Neizvesna je jedino sudbina v.d. direktora „Toplane“ Miće Milovanovića. Da je prvi čovjek „Toplane“ na ledu kod novog gradonačelnika pokazala je i nedavna odluka Nadzornog odbora, koji je Milovanoviću pokušao da obnovi mandat, ali tome se žestoko suprostavio Igor Radojičić.

Ipak, u ovom trenutku niko ne želi da otkrije karte i saopšti ime čoveka koji bi trebalo da u „vrućoj“ fotelji naslijedi Milovanovića.

U ostalim gradskim preduzećima neće biti potresa. Jedina novost je to što će tri funkcije biti dodijeljene Ujedinjenoj Srpskoj, kojoj se Radojičić na taj način želi zahvaliti za podršku. Natalija Trivić mogla bi da bude načelnik Odjeljenja za kulturu, a njen stranački kolega Mario Milanović direktor Gradske razvojne agencije.

Stranački dogovori između SNSD, DNS, SP i Ujedinjene Srpske o raspodjeli resora i direktorskih fotelja su potvrđeni, a primopredaja vlasti očekuje se ovih dana.

U taboru SNSD su odlučili da još ne izlaze u javnost sa imenima ljudi koji će preuzeti resore koji su im pripali, kao što su odjeljenja za finansije, ali i stambene i komunalne poslove.

– SNSD će o imenima odlučiti u naredne dvije sedmice – poručio je Radojičić.

Posao sekretara i šefa Službe za poslove Skupštine grada i gradonačelnika ubuduće će umjesto dva čoveka obavljati jedna osoba. Prema nezvaničnim informacijama, to bi trebao da bude advokat Darko Kremenović, savjetnik potpredsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića.

– Stranka stoji iza mene, ali ja još nisam donio konačnu odluku – rekao je Kremenović.

Upućeni tvrde da bi se Kremenović zbog nespojivosti funkcija morao odreći privatne advokature, što mu se kao uspješnom advokatu ne isplati.

Socijalistima su pripala dva odjeljenja – privredom će se, najvjerovatnije, kao i do sada baviti Radenko Komljenović, dok se oko odjeljenja za društvene djelatnosti gloži nekoliko partijskih kolega. Najozbiljniji kandidati su Dragan Banjac, Radovan Majkić i Dejan Travar.

Socijalisti su ostali bez Odjeljenja za opštu upravu, koje su zamjenili za mjesto potpredsjednika Skupštine, gdje će zasjesti Milan Milaković.

Ostaju na čelu najznačajnijih gradskih preduzeća

Vera Sladojević (DNS), Centar za socijalni rad

Na funkciju je imenovana prije godinu dana, a na minulim izborima osvojila je 1.281 glas za DNS i tako se odužila partiji.

Branka Trninić (SNSD), Vodovod

U direktorsku fotelju je prešla sa mjesta izvršnog direktora preduzeća i sada je na polovini četvorogodišnjeg mandata.

Jelena Kurtinović (SP), Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje

Vođenje javnih vrtića preuzela je tek prije četiri mjeseca i u fotelji će ostati i naredne četiri godine. Na izborima je osvojila 1.207 glasova.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *