Radojičić odgovarao na pitanja građana

Društvo

Povodom dvogodišnjice rada aktuelne gradske administracije, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić organizovao je danas „fejsbuk i tviter čas“, tokom kojeg je odgovarao na pitanja sugrađanima o svim temama koje su u vezi sa radom administracije i planovima za budući razvoj grada.

Jednočasovno druženje na najpopularnijim društvenim mrežama, izazvalo je veliko interesovanje sugrađana, a od oko 200 pristiglih pitanja, najveći broj odnosio se na razne komunalne usluge i saobraćaj.

-Neki od naših sugrađana, na primjer, traže više parkova za pse, ali i one koji traže da se sve to smanji. Ista stvar je i sa pitanjem održavanja festivala i manifestacija u gradu. Dok jedan dio sugrađana traži više festivala, drugi dio traži da se zabrane i da ne bude buke. Tu su i oni koji žele da ulice u centru budu otvorene samo za pješake i vozači koji ne žele da se zaustavlja saobraćaj – kazao je Radojičić, sumirajući „fejsbuk i tviter čas“.

Kako je istakao, teško je očekivati da u gradu sa 200.000 stanovnika mogu biti isti stavovi o raznim temama.

-Teško je pomiriti sve stavove, ali kao Gradska uprava gledamo što bi trebalo da bude jedan širi interes, te grad razvijamo u konceptu modernog evropskog i regionalnog centra. Prema tome, grad mora da ima i festivala, te da u njemu povremeno ima i buke – istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, aktuelna gradska administracija ima planove za razvoj grada do 2025. godine i riječ je o dugotrajnim projektima, poput izgradnje novog Zelenog mosta ili preuređenja centra grada.

-Potrebno je vrijeme da se naprave ozbiljne transformacije i sa mojim timom sam nedavno radio strateško planiranje za 2019, 2020. i do 2024. godine. Mi smo spremni sa planovima i za narednih pet do deset godina – zaključio je Radojičić.

A kada je riječ o krupnijim planovima do kraja ove i za narednu godinu, ono što je gradonačelnik najavio sugrađanima i putem današnjeg jednočasovnog druženja jeste da će do kraja godine započeti realizacija još tri nova kružna toka, a naredne godine izgradnja dva mosta, i to u Srpskim toplicama i Docu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *