Izvještaj o uzroku smrti porodilje ove sedmice

Društvo

Nalazi i zaključci specijalne komisije Ministarstva zdravlja RS u vezi smrti porodilje Jovane Šinik (33) u Opštoj bolnici Gradiška odrediće stepen odgovornosti ljekara i drugog bolničkog osoblja te postupke uprave ove zdravstvene ustanove.

– Očekujemo da izvještaj resornog ministarstva bude završen i objavljen tokom ove sedmice. Veoma smo zainteresovani da saznamo stav komisije koja je kod nas provela opsežne provjere svih procedura, kako bismo što prije mogli preduzeti postupke odgovornosti, ukoliko se ispostavi da ona postoji – kazao je “EuroBlicu” Vlado Marjanović, direktor gradiške Opšte bolnice.

Jovana Šinik je u bolnici preminula 27. oktobra nakon poroda, a njena beba u kritičnom stanju prebačena na liječenje u Klinički centar Banjaluka.

Ovaj događaj potresao je mnoge, a posebno stanovnike Gornjih Podgradaca, gdje je Jovana imala još četvoro djece. Njena rodbina, posebno suprug Ranko sumnjaju u postupanje na Odjeljenju ginekologije te su najavili da će tužbom i sudskim putem doći do tačnih podatka i informacija, a krivci biti kažnjeni.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *