Lukač najavio uvođenje policijskih uprava i povratak policijske šapke

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da će naredne godine kroz obnovu policijske uniforme biti vraćena šapka, za koju kaže da je prvi simbol policajca.

-Nadam se da ćemo imati dovoljno sredstava da obezbijedimo uniformu svjetskog nivoa kakvu nosi policija u Engleskoj, SAD i drugim zemljama, rekao je Lukač.

Lukač je najavio da će u narednoj godini biti realizovan i važan projekat izgradnje centra za obuku u kasarni “Zalužani”, te očekuje da 1. juna prve organizacione jedinice MUP-a počnu sa radom u ovom centru.

Narodnoj skupštini Republike Srpske uskoro će biti upućen zahtjev za kredit od oko 6,5 miliona KM koji je potrebni da bivšu kasarnu pretvore u centar za obuku.

-To neće biti samo centar za obuku policije Republike Srpske, već će tu biti smješten i veći broj naših organizacionih jedinica, a koje će dobiti dovoljno prostora za efikasno funkcionisanje, istakao je Lukač i dodao da na proljeće očekuje početak radova.

Resorni ministar je najavio da bi već na sljedećoj sjednici Narodne skupštine trebalo da budu razmatrane izmjene Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, čijim bi usvajanjem MUP Srpske dobio policijske uprave umjesto centara javne bezbjednosti i stanica javne bezbjednosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *