Turska spremna da finansira izgradnju autoputa Sarajevo – Beograd

Društvo

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić informisao je danas u Sarajevu ministra transporta i komunikacija BiH Ismira Juska o poruci turskog ministra ekonomije Nihata Zejbekčija da je Turska spremna finansirati veliki infrastrukturni projekat kojim bi se brzom saobraćajnicom kvalitetnije povezali Beograd i Sarajevo.

Iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH saopšteno je da je Jusko primio danas u posjetu delegaciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije koju je predvodio ministar Ljajić.

Delegacije dva ministarstva konstatovale su da je dosadašnja saradnja na zadovoljavajućem nivou i da ima dosta projekata na kojima se ta saradnja može unaprijediti.

Tokom susreta je načelno izražena puna zainteresovanost obje zemlje za infrastrukturni projekt koji bi finansirala Turska, a posebno što je, kada je u pitanju BiH, planirana ruta već ucrtana u Strategiju transporta BiH.

Takođe je dogovoreno da se u prvoj polovini decembra o ovoj temi organizuje sastanak na kojem bi, osim ministara Juska i Ljajića, bili prisutni i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Zorana Mihajlović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Dvije delegacije razmijenile su i iskustva u sprovođenju procesa digitalizacije, s obzirom da je Srbija taj proces već završila, a BiH bi, nakon što je okončana prva faza, uskoro trebalo da pokrene drugu fazu procesa digitalizacije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *