Banjalučki “Vodovod” traži odobrenje za povećanje cijene vode

Društvo

Zbog preuzimanja seoskih vodovoda i izraženih potreba za gradnjom nove, vodovodne mreže, banjalučki „Vodovod“ zatražio je od Skupštine grada saglasnost za povećanje cijene vode i uvođenje naknade za mjerno mjesto, saopšteno je poslije današnje sjednice skupštinskog kolegijuma.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić potvrdio je da će se o prijedlogu „Vodovoda“ odlučivati na idućem zasijedanju Skupštine grada, zakazanom za 6. februar.

 

-Prelaskom seoskih vodovoda u nadležnost „Vodovoda“ znatno su porasli troškovi ovog preduzeća, a, u isto vrijeme, velike su potrebe i za ulaganje u održavanje postojeće vodovodne mreže i gradnju novih vodovoda. Sve to se, nažalost, ne može obezbjediti iz postojeće cijene vode – reako je Radojičić.

 

On je dodao da se sa rukovodstvom „Vodovoda“ intenzivno razgovara o tome za koliko bi cijena vode bila korigovana, ali da je, u svakom slučaju, već sada jasno da je određeno poskupljenje neminovno, prije svega zbog velikih potreba ovog preduzeća za održavanje mreže i gradnju novih vodovoda.

 

Istovremeno, Radojičić je potvrdio da će na narednom 29. skupštinskom zasijedanju, između ostalog, naći i prijedlog da se ubuduće slavi i obilježava i 21. novembar, dan oslobođenja Banje Luke u Prvom svjetskom ratu.

 

-Očekujem da odbornici podrže ovu incijativu koja je već naišla na podršku građana. Namjera je da da se na taj način sjetimo ovog datuma kada je Banja Luka, praktično, po prvi put oslobođena poslije više vijekova pod vlašću raznih carstava – naglasio je Radojičić.

 

Pored toga, na idućoj sjednici gradskog parlamenta biće predloženo i da se nova sportska dvorana, bivši „Šoping centar“, povjeri na upravljanje Sportskom centru „Borik“.

 

-Radovi na novoj sportskoj dvorani su praktično završeni, a sada slijedi tehnički prijem i obezbjeđenje upotrebne dozvole. Po okončanju tog posla, nova dvorana će biti stavljena na raspolaganje našim sportistima – kazao je Radojičić.

 

Inače, na Dnevnom redu 29. sjednice nalazi se ukupno 31 tačaka, koje će odbornici razmatrati.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *