Direktori da poboljšaju radi javnih preduzeća

Društvo

Svi direktori javnih preduzeća u Republici Srpskoj, koji su juče prisustvovali radno-konsultativnoj sjednici Vlade RS, dobili su konkretna zaduženja da naprave prijedloge za poboljšanje rada kolektiva kojima rukovode.

Ovo je “Nezavisnim” juče nakon sjednice Vlade potvrdio Risto Marić, direktor “Šuma RS”. Marić, koji je takođe prisustvovao Vladinoj radno-konsultativnoj sjednici, kaže da će nova biti održana za desetak dana.

“Do tada, Vlada je dala zadatak svim direktorima da napravimo prijedloge mjera kako bi se poboljšao rad preduzeća. Za desetak dana biće nova sjednica, s konkretnim prijedlozima koje treba da donese svaki od direktora”, pojašnjava Marić.

Nenad Nešić, direktor “Puteva RS”, jučer je rekao da je održana sjednica, ali da on nema nikakvog komentara.

Inače, iz Vlade Republike Srpske nakon sjednice je potvrđeno da su joj prisustvovali “i predstavnici javnih preduzeća u Republici Srpskoj”.

“Na sjednici su razmatrane aktivnosti koje Vlada provodi u skladu s reformskom agendom, a koje su od značaja za funkcionisanje javnih preduzeća u RS. Posebno je bilo riječi o planovima vezanim za djelovanje javnih preduzeća u nastupajućem periodu, a koje će svoje mjesto pronaći i u budžetu i programu ekonomskih reformi u Republici Srpskoj za 2017. godinu, koji su u procesu izrade”, piše u saopštenju iz Vlade.

U saopštenju je takođe navedeno da je na sjednici, između ostalog, istaknuto da isključivo zajedničkim snagama Vlada i javna preduzeća “mogu dodatno unaprijediti okvir za njihovo djelovanje, te pravovremeno otklanjati probleme s kojima se javna preduzeća u RS eventualno suoče”.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *