Suspendovan radnik obezbjeđenja koji je prijetio novinaru Srne

Društvo

Goran Granulić, radnik obezbjeđenja u zgradi Vijeća naroda RS u Banjaluci, suspendovan je nakon incidenta u kojem je vrebalno i fizički prijetio novinaru Agencije SRNA Borisu Nogi, potvrdio je Direktor Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske Goran Maričić.

Maričić je za Agenciju SRNA rekao da je pokrenut disciplinski postupak za utvrđivanje da li postoji eventualna odgovornost Gorana Granulića, radnika Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske, kao i da će suspenzija trajati do završetka postupka.

-On je odmah udaljen sa radnog mjesta do završetka disciplinskog postupka. Inicijativa je već došla i postoji službena zabilješka, a kakva je i kolika odgovornost radnika, vidjećemo tek kada se završi taj postupak, rekao je Maričić i dodao da disciplinski postupak u pravilu traje 10 do 20 dana.

Prema službenoj zabilješci o incidentu, tvrdi Maričić, Granulić je “zahtijevao i molio novinare” da se utišaju u prizemlju objekta dok se ne završi sjednica Vijeća naroda.

-Iz Vijeća su zahtijevali da novinari dođu tek poslije sjednice. Nakon nekoliko upozorenja, novinari su se oglušili o molbe pripadnika obezbjeđenja i došlo je do konflikta između jednog od novinara i pripadnika obezbjeđenja koje je završilo tako kako je završilo, na nekom verbalnom nivou i svađi”, prenio je Maričić.

Napad radnika obezbjeđenja na novinara Srne Borisa Nogu dogodio se na prijavnici zgrade u kojoj je smješteno Vijeće naroda Republike Srpske u Banjaluci, dok su novinari čekali izjave nakon sastanka Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine RS.

Goran Granulić novinaru je zaprijetio riječima “zgaziću te” i udaljio ga iz zgrade.

Novinari su primorani da čekaju izjave nakon sastanaka u pomenutom objektu (stara zgrada Vlade RS) koji nema određenu prostoriju za novinare.

Vijest o oncidentu pročitajte OVDJE

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *