Banjaluka: Zimzograd počinje 7. decembra

Društvo

Kulturno – zabavna manifestacija Zimzograd biće održana od 7. decembra 2016. do 5. januara 2017. godine na Trgu Krajine i u parku „Petar Kočić“ – najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, rekao je da je Gradska uprava zainteresovana da naš grad intenzivno živi tokom predstojećih novogodišnjih praznika, ali i ne samo tokom praznika, te da se u gradu posluje i da nam dođu turisti.

– Grad je pružio podršku da se sadržaj ovogodišnjeg Zimzograda proširi, odnosno da sadržaji budu locirani sa obje strane glavne gradske saobraćajnice. U parku „Petar Kočić“ će biti postavljeno klizalište, uz obavezu da se zelena površina, na kojoj će se nalaziti klizalište, vrati u prvobitno stanje – kazao je Radojičić.

On je najavio da će pored Zimzograda biti još sadržaja koji će biti posvećeni novogodišnjim praznicima, navodeći da će 31. decembra biti obilježena dječija nova godina, dok će uveče biti priređen doček nove 2017. godine.

– Naredne sedmice bi organizacioni odbor trebalo da utvrdi program proslave. Novina je da će se bina za proslavu nove godine nalaziti na glavnoj saobraćajnici, kako bi sadržaji sa obje strane bili povezani i kako bi građani dobili više prostora. Zavisno od programa Zimzograda, u večerenjim časovima imaćemo obustave saobraćaja u centru, kako bi Banjalučanima i našim gostima, taj dio glavne ulice bio prostor za uživanje i šetnju. Režim saobraćaja u centru grada, 30. i 31. decembra, biće drugačiji, jer će već 30. decembra početi postavljanje bine na glavnoj saobraćajnici, što znači da će uži centar grada dva dana biti zatvoren za saobraćaj – istakao je gradonačelnik.

Milena Mijatović iz agencije Mint, koja je organizator Zimzograda, rekla je da će četvrti po redu Zimzograd, okupiti brojne muzičke izvođače različitih žanrova, te da će ponuditi bogat program za odrasle i najmlađe.

– Pored koncerta biće tu zabavni park, dječije radionice, predstave, te klizalište površine 500 kvadratnih metara. U muzičkom dijelu nastupiće: Zaa, Irie FM, Sevdah bejbi, Vanja the Frog, Perpetum mobile, Tupas mene, Ultrazvuk, Tribute Bijelo dugme i drugi – rekla je Mijatović.

Direktor Turističke organizacije Grada Ostoja Barašin kazao je da je Zimzograd zajednički projekat Grada Banja Luka, TOBL, gradskih institucija i sponzora, te izrazio nadu da će Zimzograd pomoći da se Banja Luka svsrta u red evropskih gradova koji imaju ovakve ili slične maniofestacije.

– Dosadašnja iskustva su pokazala da je ovo odličan primjer javno-privatnog partnerstva. Vrijedno je napomenuti da su smještajni kapaciteti u gradu u vrijeme novogodišnjih praznika gotovo u potpunosti popunjeni i vjerujemo da ćemo našim gostima pružiti odgovarajuće sadržaje u kojima će moći uživati tokom praznika – zaključio je Barašin.

Ovogodišnji Zimzograd su podržali brojni donatori, a generalni sponzor je kompanija Elta-kabel.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *