Banjaluka: Zabranjeno skladištenje rude u Ložioničkoj ulici

Društvo

Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada, danas je prinudnim putem izvršila rješenje o zabrani skladištenje rude boksita na 20 kolosijeku, u blizini Ložioničke ulice.

Podsjećamo da je Ekološki inspektor još 18. maja ove godine, donio rješenje kojim je Željeznicama RS zabranjeno obavljanje djelatnosti skladištenja rude boksita na 20 kolosijeku, do pribavljanja ekološke dozvole.

Željeznice su poslije toga dva puta tražile odgodu rješenja, uz obrazloženje da im treba dodatno vrijeme za pribavljanje potrebnih odobrenja. Međutim, kako je to 17. novembra na terenu utvrđeno, niti je dobijena ekološka dozvola, niti je podnesen zahtjev za istu, a nastavljeno je sa obavljanjem djelatnosti.

U međuvremenu je i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, kao drugostepeni organ, odbilo žalbu Željeznica RS i istovremeno potvrdilo rješenje Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Stoga je Odjeljenje za inspekcijske poslove danas prinudno izvršilo rješenje i postavilo znakove zabrane, traku i upozorenje, čija povreda (uklanjanje) predstavlja krivično djelo.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *