Banjaluka: Izabrano 12 skupštinskih tijela

Društvo

Za 40 minuta banjalučki odbornici su, bez diskusije, usvojili sedam tačaka dnevnog reda i izabrali 12 skupštinskih tijela.

Članovi osam skupštinskih komisija, dva odbora i dva savjeta izabrani su jednoglasno, a gradonačelnik, Igor Radojičić, kaže da je tajna efikasnosti u doboj pripremi i međustranačkom dogovoru.

– Sve smo dogovorili prije sjednice, nije bilo međustranačkih problema – rekao je Radojičić i dodao da su funkcije podijeljene po kvotama, srazmerno broju odbornika koje imaju stranke.

Predsjednik komisije za izbor i imenovanja je Draško Ilić (SNSD), za propise i predstavke Stojan Vukajlović (DNS), a za finansije i budžet Gordana Lihović (SNSD).

Vladajući SNSD je dobio i komisiju za privredu, koju će voditi Marinko Umičević i komisiju za ekologiju, čiji je predsjednik Dragomir Batar.

Predsjednik komisije za nazive ulica je Saša Lazić (NDP), komisije za stambeno komunalne poslove Darko Milošević (SP), a komisije za RVI “manjinac” Saša Čudić.

Savjet za kulturu će voditi Draško Stanivuković (PDP), a Savjet za sport i omladinu Nenad Šibarević (DNS).

Predsjednik odbora za međunarodnu saradnju je Ljubo Ninković (SDS), dok će odbor za školstvo, zdravstvo i socijalnu zaštitu voditi dr Nevena Todorović (SNSD). Jedino skupštinsko tijelo o kome se predstavnici stranaka nisu uspjeli dogovriti je odbor za saradnju sa NVO i vjerskim zajednicama, pa je prijedlog povučen sa dnevnog reda.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *