Rajko Kuzmanović ostaje na čelu Akademije nauka i umjetnosti RS

Društvo

Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, danas je ponovo izabran za prvog čovjeka te institucije, na izbornoj sjednici Skupštine ANURS-a u Banjaluci.

Potpredsjednici Akademije i u novom mandatu ostaju akademici Ljubomir Zuković i Vaskrsija Janjić, a akademik Dragoljub Mirjanić na funkciji generalnog sekretara, dok će akademik Aleksa Buha postati član Predsjedništva Akademije.

Na funkciju sekretara Odjeljenja društvenih nauka izabran je akademik Drago Branković, za sekretara Odjeljenja za književnost i umjetnost dopisni član ANURS-a Branko Letić, a za sekretara Odjeljenja prirodnomatematičkih i tehničkih nauka akademik Branko Škundrić.

Sekretar Odjeljenja medicinskih nauka biće akademik Dragan Danelišen.

Na redovnoj sjednici Skupštine podnesen je izvještaj o radu ANURS-a u proteklom četvorogodišnjem periodu, usvojen je Program rada i Budžet za narednu godinu u iznosu od oko 1,2 miliona KM.

Akademija je u posljednje četiri godina održala 37 domaćih i međunarodnih naučnih konferencija i skupova, te uradila 25 projekata, među kojima je i Enciklopedija Republike Srpske, čiji prvi tom, iako najavljivan godinama, još nije završen.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *