Banjaluka: Proširena zona zabrane skladištenja rude u Ložioničkoj ulici

Društvo

Gradska ekološka inspekcija danas je “crvenom trakom” proširila zonu zabrane skladištenja rude boksita u blizini Ložioničke ulice, nakon što je utvrđeno da Željeznice RS i dalje postupaju sa rudom na ovoj lokaciji.

Ekološki inspektori dodatno su ogradili lokaciju, kako bi se onemogućilo dalje istovaranje rude, što će se smatrati ilegalnim sve dok ŽRS ne pribave ekološku dozvolu, kako im je to naloženo još prije nekoliko mjeseci.

Iako su Željeznice RS juče postupale sa rudom izvan prostora koje je „crvenom trakom“ označeno kao zonom zabrane, ekološka inspekcija utvrdila je da se radi o jedinstvenoj parceli i da se ruda skladišti na dijelu koji je pod zabranom, i to po ranijem rješenju Odjeljenja za inspekcijske poslove od 18. maja ove godine.

Ovim rješenjem, ŽRS je naloženo da pribave ekološku dozvolu i samo pod tim uslovom biće omogućeno dalje skladištenje rude boksita na ovoj lokaciji.

Ekološka inspekcija i Gradska uprava pozivaju ŽRS i ostale pravne subjekte koji posluju na ovoj lokaciji da se pridržavaju zakona i inspekcijskog rješenja, kojim su jasno propisani uslovi pod kojim je moguće dalje postupanje sa rudom na predmetnoj parceli.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *