Most u Priječanima zabranjen za upotrebu, najavljene tužbe protiv izvođača

Društvo

Gradska uprava Banjaluke zabranila je upotrebu novoizgrađenog visećeg mosta u banjalučkom naselju Priječani dok se ne otklone svi utvrđeni nedostaci. Na mostu su postavljene fizičke zapreke i odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Vršilac dužnosti gradskog načelnika za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Slaviša Sandić kaže da je upotreba mosta u sadašnjem stanju nedopustiva jer predstavlja opasnost po pješake i učesnike u saobraćaju.

Sandić je podsjetio da je 11. novembra pokušano probno ispitivanje visećeg mosta u Priječanima koje nije dalo očekivane rezultate, kao i da je ekspertska analiza mosta pokazala da je došlo do grešaka u projektovanju i da je to razlog zbog čega most ne može biti u funkciji.

-Početkom iduće sedmice tražićemo sastanak sa odgovornima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da vidimo odredbe ugovora koji su “Vode Srpske” potpisale sa izvođačem radova preduzećem “Niskogradnja”, najavio je Sandić.

On je dodao da se može očekivati da “Vode Srpske” tuže izvođača radova.

Stari viseći most u Priječanima srušen je za vrijeme poplava u maju 2014. godine i njegova obnova bila je jedan od prioriteta gradskih vlasti, a finansiranje su preuzele “Vode Srpske” sredstvima Fonda solidarnosti.

Vrijednost mosta je 402.000 KM. Radovi su počeli u maju 2015. i tada je najavljeno da će biti završeni za 90 dana. Za sada je neizvjesno kada će most biti stavljen u funkciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *