Radojičić odbacio Kajin zahtjev za koncesiju nad kamenolomom

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić odbacio je zahtjev preduzeća “Mrkonjić putevi”, u vlasništvu biznismena Mladena Milanovića Kaje, za dodjelu koncesije nad kamenolomom u selu Melina kod Bronzanog Majdana, nakon što su skupštinska radna tijela odbila da daju “zeleno svjetlo” za Milanovićev zahtjev.

Milanovićeva kompanija je pokrenula inicijativu za dodjelu koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena – dolomita na lokalitetu Meline, nakon čega je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS zatražilo od gradskih vlasti da se izjasne o tome, što je uobičajna procedura prilikom izdavanja koncesije.

O ovoj inicijativi su se na sutrašnjoj sjednici trebali izjasniti i odbornici Skupštine grada.

Međutim, sva tri radna tijela Skupštine, koja su razmatrala ovaj materijal, odbila su Milanovićevu inicijativu.

Negativno mišljenje, naime, dali su Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog naslijeđa, Komisija za stambeno-komunalne poslove i Komisija za privredu i razvoj. Zbog toga, ova tačka je skinuta sa dnevnog reda sutrašnje sjednice gradskog parlamenta.

– Imajući u vidu prethodno navedeno, Gradska uprava ne može dati pozitivno mišljenje na inicijativu “Mrkonjićputeva” za dodjelu koncesije – naveo je Radojičić, u pismu upućenom Ministarstvu privrede.

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *