Gavranović uzeo otpremninu od 16.502 KM

Društvo

Slobodan Gavranović neće koristiti “bijeli hleb”, ali je, umjesto šest, iz budžeta uzeo tri gradonačelničke plate.

Kako je „EuroBlicu“ potvrđeno iz Gradske uprave, bivši gradonačelnik “nije koristio zakonsko pravo da šest mjeseci nakon isteka mandata prima platu”, ali ipak sa funkcije nije otišao praznih džepova.

– Njemu je isplaćena otpremnina u iznosu od 16.502 KM. Isplata je u visini trostruke plate, a na osnovu rješenja Komisije za izbor i imenovanje i u skladu sa Pravilnikom o platama i naknadama zaposlenih u Gradskoj upravi – navodi se u odgovoru iz Gradske uprave.

Tako je Gavranović djelimično ispunio svoje posljednje gradonačelničko obećanje. On je, naime, u ranijoj izjavi za „EuroBlic“ rekao da neće koristiti “bijeli hljeb”, te da se nakon isteka mandata više neće baviti politikom. Tada je izjavio da će najvjerovatnije, nakon odlaska sa funkcije gradonačelnika, otvoriti advokatsku kancelariju, koja je, kako je naveo, bila već spremna za otvaranje 2008. godine, ali je nakon njegove pobjede na tadašnjim lokalnim izborima stavljena na čekanje.

Kada su u pitanju plate gradskih čelnika, iz Gradske uprave je saopšteno da je „Odlukom o regulisanju plata funkcionera definisano da plate gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada iznose 3,5 prosječne plate zaposlenih u Gradskoj upravi“.

– Istim aktom je definisano da plata potpredsjednika Skupštine grada iznosi 2,62 prosječne plate zaposlenih u Gradskoj upravi – naveli su u pres službi Grada, ne preciziravši kolika je prosječna plata u gradskoj administraciji.

Dodaju da se plata gradskih funkcionera „uvećava na osnovu kriterijuma broja stanovnika u jedinici lokalne samouprave za pet odsto i po osnovu ukupnog radnog staža“.

Mada nam cifre nisu otkrivali, ako je suditi po navedenim koeficijentima i plati prethodnog gradonačelnika, koji je primao 5.500 KM mjesečno, ni aktuelni gradski funkcioneri se ne mogu požaliti na primanja.

Plate 5.000 KM

Gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine garda Budimir Balaban imaju plate od 5.000 KM, saznaje „EuroBlic“.

Potpredsjednik Skupštine Milan Milaković prima oko 4.100 KM mjesečno, a toliko će imati i njegov kolega, Saša Čudić, nakon što ga Skupština, na osnovu novog Zakona i gradskih akata, izabere na ovu funkciju.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *