Počela božićna dobrotvorna akcija Baštionika – Budimo ljudi!

Društvo

Organizacija Srbsko sabranje Baštionik, uz blagoslov episkopa Jefrema, organizuje u vrijeme Božićnog posta dobrotvornu akciju prikupljanja pomoći za ugrožne porodice u Banjolučkoj eparhiji.

Pomoć će u saradnji sa parohijskim sveštenicima biti upućena porodicama sa više djece. Cilj akcije je da, ispunivši svoja srca ljubavlju prema bližnjima, pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i u zajedničkoj radosti darivanja dočekamo veliki hrišćanski praznik- Roždestvo Hristovo-Božić. Pozivamo vas da se u okviru svojih mogućnosti uključite u ovu akciju i pomognete da što veći broj ljudi osjeti prazničnu radost, navodi se u pozivu Baštionika.

Pomoć se prikuplja u hrani (brašno, ulje, tjestenina, pasulj, slatkiši), sredstvima za higijenu, školskom priboru…

Vašu pomoć možete predati u sjedištu Baštionika (Tržni centar hotela Vidović, knjižara Riznica) ili se radi dogovora o preuzimanju pomoći javiti na tel. 051/211-802.

Novčanu pomoć možete uplatiti na račun Baštionika ili ubaciti u kutije za priloge koje će biti raspoređene po crkvama Banjolučke eparhije.

Prikupljanje pomoći traje do 3. januara 2017. godine.

Baštionih svake godine u vrijeme božićnih i vaskršnjih praznika organizuje dobrotvorne akcije prikupljanja pomoći za siromašne na području banjalučke regije, redovno učestvuje u prikupljanju pomoći za Srbe na Kosovu, organizuje promocije knjiga i časopisa u oblasti srpske istorije, tradicije i kulture i provodi niz drugih aktivnosti društvenog karaktera.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *