Đukanović od Brisela traži garancije da neće biti procesuiran u Londonu!

Društvo Region

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je prilikom nedavne posjete sjedištu NATO-a tražio od čelnika tog saveza da mu garantuju da neće biti procesuiran ni u jednoj evropskoj zemlji koja je član te organizacije, saznaje Borba.

 

To se prije svega odnosilo na Veliku Britaniju, gdje su u toku istražni procesi protiv samog Đukanovića, ali i nekih ljudi njemu bliskih.

 

Prema saznanjima Borbe, tokom neformalnog razgovora, koji je vođen u Briselu, bilo je riječi i o političkoj situaciji u Crnoj Gori, u svijetlu novih afera koje je otvorio biznismen Duško Knežević.

 

– Đukanović je opipavao puls zvaničnika NATO-a, ako bi London protiv njega otvorio istragu zbog milionskog kredita, da li bi on mogao računati na određenu zaštitu. Podsjetio je svoje sagovornike da je državu bez referenduma uveo u tu organizaciju. Međutim, njegovi domaćini mu nijesu pružili eksplicitnu podršku, jer ni oni ne znaju u kojem pravcu će se sve odvijati. Jasno je da niko ne želi unaprijed da bira strane, jer je politička situacija zamršena, pojasnio je sagovornik Borbe iz vrha DPS-a.

 

Najavljena krivična prijava koju će Knežević ove nedjelje podnijeti protiv Đukanovića u Londonu, očigledno je zabrinula prvog čovjeka Crne Gore, jer je podršku navodno tražio i na još nekim evropskim adresama.

 

 

Knežević: Pokrećem postupak protiv Đukanovića u Londonu

 

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević je putem Instagrama najavio da će ove sedmice pred britanskim sudovima pokrenuti slučaj protiv Mila Đukanovića, zbog kako je naveo, kriminalnih radnji.

 

On je istakao da će pokušati da se uključi 16. marta, pred proteste, kako bi građanima saopštio nove detalje i pojedinosti o kriminalu u vrhu vlasti.

 

– Biće još objava, pripremamo sve polako. Angažovan je i advokatski tim, koji je još jednom naglasio da ne postoji crvena Interpolova potjernica za njim, iako je Crna Gora to tražila, kazao je on.

 

Knežević je ocijenio da su organizatori protesta koji će se održati 16. marta, trebalo da formalizuju svoje zahtjeve i pisano ih dostave parlamentu, šefu države i Vladi Crne Gore.

 

Nakon izbora u Tuzima, postalo je jasno da Albanci napuštaju Đukanovića, jer im je postalo jasno da on više nije faktor koji odgovara SAD i Evropi, kazao je Knežević putem Instagrama.

 

– Sve što radim sada, radim iz najdubljeg uvjerenja da će vlast u Crnoj Gori brzo pasti, vidjeli ste i po izrazu lica „gospodara“ kako mu je sada. Potrebni su nam tehnička vlada, novi izbori, zakon i druge reforme, kako Crna Gora ne bi bila vlasništvo jedne familije. Crna Gora zaslužuju bolju budućnost, poručio je Knežević.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *