Stanić: Želimo da građani vide da se država pretvara u privatno vlasništvo!

Aktuelno

SDS je svjestan da neće moći zaustaviti usvajanje Prijedloga zakona o igrama na sreću, koji će se sutra naći pred poslanicima u parlamentu Srpske po hitnom postupku, ali to ne znači da treba da tamo sjedimo kao mumije i da ne ukazujemo na manjkavosti koje taj prijedlog zakona ima.

 

Kaže ovo za Srpskainfo šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, koji ističe da je svjestan da nemaju skupštinsku većinu i da će bilo kakav prijedlog vladajuće većine proći bez problema u NSRS.

 

– Nećemo sjediti skrštenih ruku. Ne mislimo praviti haos u skupštini, ali ćemo ponoviti sve ono što smo pričali i prošle sedmice kada je taj prijedlog zakona uvršten na dnevni red. Držaćemo se poslovnika i djelovati onoliko koliko možemo, jer želimo da građani vide da se država pretvara u privatno vlasništvo i da neki rade za svoj interes. To je suština – tvrdi Stanić.

 

On je podsjetio da je za SDS sporan samo jedan član predloženog zakona u kojem stoji da “drugi poslovni subjekat može sa Lutrijom RS realizovati igre na sreću”.

 

– Suština je da Lutrija RS sa prometom od 1,2 miliona na godišnjem nivou ne može ozbiljno organizovati taj posao pa će uzeti partnera, a to će biti neko iz samog vrha vlasti – kaže Stanić.

 

On ističe da se možda nešto i promijeni do sutra, pa se taj sporni član i izbriše iz prijedloga navedenog zakona.

 

Stanić kaže da je na protekloj sjednici NSRS namjerno testirao svoje političke protivnike iz vladajuće koalicije da vidi da li su spremni na kompromis.

 

– Želio sam da i mi učestvujemo u donošenju tog zakona jer bi suštinski moglo proći i bez tog spornog člana. Međutim, sama poruka da zakon ide po hitnom postupku dovoljno govori da je to nečija zamisao da na vrijeme uhvati prihode RS – ističe Stanić.

 

On dodaje da će na sutrašnjoj sjednici NSRS predložiti nekoliko novih zakona kojima bi se mogla poboljšati situaciju u RS kada su u pitanju korupcija i kriminal.

 

Podsjećamo, Prijedlog zakona o igrama na sreću koji je protekle sedmice uvršten na dnevni red parlamenta Srpske izazvao je burnu raspravu u NSRS, koja je trajala skoro cijeli dan.

 

Premijer RS Radovan Višković tvrdi da se prijedlog ovog zakona ne sviđa pojedinim lobijima, koji su vršili pritisak i na njega da se ne usvoji.

 

On tvrdi da ima informacije da su lobiji pisali amandmane i klubovima poslanika u NSRS, ministarstvima i drugima.

 

Srpskainfo.com

 

Tagged