Isplate naknada članovima referendumskih odbora

Društvo

Naknade članovima biračkih odbora, komisija i radnicima u tehničkoj podršci koji su učestvovali u realizaciji referenduma o Danu RS, koji je održan 25. septembra, nakon dvomjesečnog odlaganja, danas su počele da se isplaćuju.

Iako je prvobitno obećanje glasilo da će naknade biti isplaćene najkasnije mjesec dana nakon održavanja referenduma, isplata je odlagana više puta, a nova obećanja, koja su se ponovila nekoliko puta, su uglavnom bila da će sve biti izmireno „za desetak dana“.

– Jeste, isplata je krenula danas. Ona će biti isplaćivana u fazama ali se nadamo da će sve biti gotovo do 1. januara. Takođe, ono što je najvažnije, biće isplaćivani puni iznosi. Pošto su komisije rasformirane isplatu vrše opštine – rekao je jedan od učesnika u provođenju referenduma te dodao da je bilo i prijedloga da se isplate manji iznosi, ali to nije usvojeno.

Članovi Republičke komisije treba da dobiju naknadu u visini od 1 300 KM, članovi gradskih i opštinskih komisija od 600 do 1 000 KM, u zavisnosti od veličine grada ili opštine, članovi biračkih odbora 80, a predsjednici 100 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *