Obustava saobraćaja za šlepere i kamione preko Romanije

Društvo

Saobraćaj za šlepere i kamione obustavljen je preko Romanije, a i preko ostalih prevoja iz saobraćaja se isključuju teretna vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Snijeg jutros otežava saobraćaj i na ostalim putevima u Republici Srpskoj, a dodatne poteškoće vozačima pričinjava povremeno jak vjetar koji stvara snježne nanose.

U višim predjelima, preko prevoja, mostova i nadvožnjaka neophodan je oprez zbog poledice na kolovozu.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je neophodno.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez zastoja, po vlažnim kolovozima.

Jednom trakom naizmjenično, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustave saobraćaja do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

U Federaciji BiH je zbog snijega i snježnih nanosa potpuno obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok je na području cijelog Livanjskog kantona zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona nosivosti.

Na magistralnim putevima Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Bugojno-Kupres /Koprivnica/, Sarajevo-Konjic /Ivan/, Prozor-Gornji VakuF /Makljen/ i Sarajevo-Olovo /Nišići/, policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Otežano je i saobraćanje na autoputu Zenica-Tarčin.

Na području Federacije BiH od 12.00 časova danas pa do sutra u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Granični prelaz Deleuša zatvoren je za saobraćaj teretnih vozila, dok je na graničnom prelazu Klobuk normalizovan saobraćaj.

S obzirom na to da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere za ova vozila ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Hum.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *