Dobojlije u Fejsbuk-akciji protiv neodgovornih poslodavaca koji rade tokom praznika (FOTO)

Društvo

Građani Doboja su iskoristili moć interneta i na originalan način krenuli u obračun sa neodgovornim poslodavcima i firmama koje su danas radile.

Prema Zakonu o Danu Republike Srpske, koji je 25. oktobra prošle godine usvojen u Narodnoj skupštini RS, 9. januar je republički praznik. Vlada Republike Srpske je svojom odlukom utvrdila da za Dan Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije, kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Ipak, mnogi se danas nisu pridržavali ove odluke pa je u većini gradova Republike Srpske bilo prodavnica i objekata ostalih uslužnih djelatnosti koji su radili, kao i pojedina preduzeća.

Građani Doboja su iskoristili moć interneta i na originalan način krenuli u obračun sa neodgovornim poslodavcima i firmama koje su danas radile.

Dobojlije su putem Fejsbuk stranice “Dnevna doza Doboja” objelodanjivali koje to firme ne poštuju odluku Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Građani su informacije i fotografije slali administratorima stranice u inboks , a oni su ih objavljivali, što je izazvalo veliku pažnju korisnika ove društvene mreže.

Nisu izostale ni reakcije nadležnih inspekcijskih organa, pa je bilo i zatvaranja pojedinih objekata.

Fejsbuk stranica “Dnevna doza Doboja” kritički nastrojena prema svim pojavama i događajima koji su suprotni interesima većine građana, što pokazuju i svojim odnosom prema lokalnoj vlasti. Na profilnoj fotografiji stranice je gradonačelnik Doboja Obren Petrović u tradicionalnoj arapskoj odjeći, a na cover fotografiji sa crvenim turskim fesom na glavi. Iako ima oko 6000 pratilaca, niko u Doboju ne zna pouzdano ko stoji iza “Dnevne doze Doboja”.

Glas Regije/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *