Pokrenuta istraga protiv tužioca Bože Mihajlovića zbog nestanka 55.000 KM

Društvo

Nakon što je Tužilaštvo BiH pokrenulo predistražne radnje zbog sumnje u nestanak 55.000 KM iz te institucije, Kancelarija disciplinskog tužioca po službenoj dužnosti pokrenula je istragu protiv tužioca Tužilaštva BiH Bože Mihajlovića.

Kancelarija je po službenoj dužnosti, u skladu s nadležnošću, na osnovu medijskih objava, 4. januara 2017. godine registrovao predmet protiv zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Bože Mihajlovića u vezi s iznesenim navodima o mogućoj povredi dužnosti.

“Kancelarija takođe može potvrditi da je 6. januara 2017. godine zaprimio i pritužbu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Olega Čavke, u vezi s istim navodima i istim nosiocem pravosudne funkcije te će iz tih razloga pritužba biti razmotrena u prethodno registrovanom predmetu Kancelarije”, kazali su za Klix iz Kancelarije disciplinskog tužioca.

Napominju da je obaveza Ureda da u skladu sa Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine postupa u skladu s načelom povjerljivosti do donošenja odluke.

Istraga je pokrenuta na osnovu pisanja medija o nestanku 55.000 KM koje je SFOR izuzeo 2003. godine iz objekata porodice biznismena Milorada Milakovića.

Mihajlović je u novembru 2010. godine izdao naredbu kojom traži izuzimanje privremeno oduzetog novca u predmetu koji se vodio protiv Milaković i drugih, da bi skoro sedam godina poslije bilo konstatovano da izuzeti novac navodno nikad nije dostavljen Sudu BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *