Đaković: Opada nivo Sane uzvodno od Prijedora

Društvo

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru je 483 centimetra, i još blago raste, ali u riječnom slivu koji dolazi prema Prijedoru nivo vode opada, izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

 

“Mi možemo, s nadom da ne padnu nove padavine, najaviti mogućnost da do večeri dođe do početka pada vodostaja i na području Prijedora”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

 

On je dodao da je vodostaj Sane i dalje oko jednog metra niži nego 2014. godine.

 

Đaković se nada da će do sutra vodostaj opasti i da će se smiriti građani koji su strahovali i od većih poplava.

 

Đaković je naveo da je oko 200 domaćinstava zaplavljeno. “Ima pojedinačnih slučajeva gđe je voda ušla u porodične domove, ali to nije veliki broj i, ako ovako ostane, odahnuće cijeli grad”, dodao je Đaković.

 

On je potvrdio da je razgovarao s ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske o odvijanju nastavnog procesa i da nastave danas i sutra nema u osnovnim ni u srednjim školama.

 

“Ona me obavijestila da su na nivou republičkih, Vladinih organa donijeli odluku da je u svim opštinama i gradovima gđe je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava, dva dana obustavljen rad svih škola, a u Prijedoru se to dogodilo i sa gradskim vrtićem”, naveo je Đaković.

 

Vanredno stanje odbrane od poplava u Prijedoru je proglašeno jutros nakon što je vodostaj Sane prešao kotu od 460 centimetara.

 

Naredna sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije najavljena je za večeras u 20.00 časova.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *